Fantasy Booking

Forum przeznaczone dla bookerów.

#1 2014-07-11 13:25:40

Wiater

Paige Lover

Punktów :   

NWA Fight Night #2

http://vpx.pl/i/2014/07/02/Beznazwy1kopia.jpg

Na hali rozbrzmiewa theme song gali, kamera pokazuje setki rozkrzyczanych fanów a mu widzimy się przy stoliku komentatorskim.

Terry Funk: Witamy Państwa na drugiej gali NWA Fight Night! Z tej strony Terry Funk, Matt Striker i Jerry Lawler!
Matt Striker: A co Ty taki.. inny?
Terry Funk: JEstem w telewizji, Matt! Od tej chwili zero przekleństw, trzeba się zachowywać!
Jerry Lawler: To będzie na pewno ciekawe doświadczenie.
Terry Funk: Zgodzę się z Tobą, Jerry! Co dzisiaj mamy na tapecie, drodzy panowie?
Matt Striker: Wiemy jedynie, że w walce wieczoru zmierzy się Evans z Sydalem przeciwko Mistico i Homicide. Będzie ciekawie!
Jerry Lawler: Na pewno czeka nas wiele więcej ciekawych rzeczy na tej gali.
Matt Striker: Zapraszamy!

Przenosimy się na parking gdzie widzimy.. Cryme Tyme - JTG i Shada. Mają oni w rękach kij baseballowy i puszki ze sprayem.

Shad: I co Ty kombinujesz, stary?
JTG: Mike Wiater chce dbać tylko o swoje największe gwiazdki? Pożałuje.
Shad: No dobra.. ale co Ty chcesz zrobić?
JTG: Zajmiemy się jego autem, to się chyba nazywa face-changing.
Shad: Face-lifting, czarnuchu!
JTG: To miałem na myśli, stary! Chodźmy zanim postanowi wyjść na parking.

Panowie ruszyli wzdłuż parkingu i dotarli do czarnego BMW X6, JTG od razu zamachnął się kijem i urwał jedno z lusterek!

Shad: Ale to nie przesada? Przecież nic wielkiego nam nie zrobił.. żeby tak od razu niszczyć mu auto.
JTG: Popamięta nas.. zresztą, stać go.. kupi sobie nowy.
Shad: Chyba, że tak..

Po chwili to Shad zamachnął się i wybił boczne szyby, po czym napisał sprayem na masce samochodu duże litery: CT. JTG obija karoserię auta kijem po czym wchodzi na maskę i na dach auta, skacze po nim i wypisuje różne obraźliwe słowa na aucie, Shad się głośno śmieje. Panowie powybijali resztę szyb po czym weszli do auta i mocno przemeblowali środek auta. Widać, że świetnie się bawali gdy po chwili usłyszeli pracę silnika, obejrzeli się za siebie i okazało się, że obok nich podjechał właśnie inne BMW, koloru srebrnego a za kierownicą siedział.. Mike Wiater. Patrzył on na JTG i Shada z zaciekawieniem, po chwili zaparkował auto i wysiadł z niego, podszedł do zawodników.

Mike Wiater: Mogę wiedzieć, co Wy do cholery wyprawiacie?! Czemu niszczycie auto Terry'ego Funka?!

JTG złapał się momentalnie za serce, pod Shadem ugięły się kolana.

JTG: Jak to.. Terry'ego Funka? Tego.. Terry'ego Funka?
Shad: Ooo kurwa..
Mike Wiater: Do mojego gabinetu, natychmiast! JTG, złaź z tego dachu!

Shad spojrzał z niedowierzaniem na JTG, u tego na czole pojawiły się krople potu. Chairman obrócił się na pięcie i ruszył w stronę wejścia na halę. Shad i JTG stali nieruchomo..

Shad: Mówiłeś, że to jego auto, czarnuchu!
JTG: ...
Shad: Jak z tego wyjdziemy cało to Cię zabiję, obiecuję!

JTG chwiejnym krokiem ruszył w stronę wejścia na halę a my przenosimy się do stolika komentatorskiego!

Terry Funk: CZY TO JEST KURWA JAKiŚ PONURY ŻART?! CO ONI WŁAŚNIE ZROBILI?!
Matt Striker: Terry wiem jak to wygląda, ale..
Terry Funk: GÓWNO WIESZ!
Jerry Lawler: I tak nie możesz z tym nic teraz zrobić, Terry.
Terry Funk: Nie?! To potrzymaj mi kurwa piwo.. i słuchawki!

Funk zerwał się na równe nogi, odrzucił słuchawki i ruszył w stronę wyjścia na backstage.

Singles Match
Christopher Daniels vs. KENTA

Walka rozkręcałą się bardzo powoli, zawodnicy wykonywali dużo technicznych akcji i żaden z nich nie potrafił wypracować sobie odpowiedniej przewagi. Po kilkunastu minutach walka rozkręciła się na dobre. KENTA popchnął rywala w narożnik i dobił go potężnym Flying Knee po którym od razu przeszedł do pinu: 1.. 2.. kickout! Było bardzo blisko, Daniels podniósł się przy pomocy lin i przy ich pomocy również wyleciał z ringu, Kenta mocnym dropkickiem wyrzucił rywala z ringu i dołożył świetny Moonsault wprost na Danielsa! Fani coraz bardziej zaczęli wkręcać się w ten pojedynek, Kenta poniósł rywala i pchnął w metalowy słupek, Daniels jednak w porę zareagował i przytrzymał się nogą po czym zaatakował łokciem Japończyka, ten lekko oszołomiony wszedł do ringu, Daniels chwilę po nim i wykonał świetny Bulldog! Pin: 1.. 2.. kickout Japończyka! Poczekał aż rywal się podniesie i mamy kopnięcie w brzuch po czym.. Angel's Wings od Danielsa! Pin: 1.. 2.. kickout KENTY! Niesamowite, po chwili Daniels przeciągnął rywala pod narożnik i.. Best Moonsault Ever! Nie trafia! KENT zrywa się na nogi, odbija od lin i Busaiku Knee Kick! Jeden z zębów Danielsa poszybował w powietrze! 1.. 2.. 3! Koniec! Japończyk pokonuje Danielsa!

Przenosimy się do gabinetu Mike'a Wiatera. Siedzi on za biurkiem, po chwili do gabinetu wchodzą JTG i Shad z nietęgimi minami, stają przed biurkiem. Mike otwiera usta by coś powiedzieć a tu nagle drzwi z hukiem się otwierają i wpada do środka wściekły Terry Funk! Funker podchodzi do Cryme Tyme, łapie JTG za głowę i uderza nią kilkukrotnie mocno o biurko prezesa, JTG pada na ziemię!

Mike Wiater: Co Ty robisz?!
Terry Funk: PUKAM, DO CHOLERY!
Shad: Wszystko wytłumaczę..
Terry Funk: Ty chcesz mi coś tłumaczyć?! Zapłacicie za to, obydwaj! Mam rację?! <Zerknął na prezesa>
Mike Wiater: Tak.. oprócz pokrycia kosztów mam dla Waszej dwójki.. <Zerknął na Shada po czym na JTG który powoli zbierał się z podłogi> .. coś specjalnego.
Terry Funk: <Kopnął JTG> Leż!
Mike Wiater: ... na dzisiejszej gali JTG zmierzy się z.. Terrym Funkiem.
Terry Funk: Zajebiście, do zobaczeniu w ringu! Zaraz Cię tam widzę.. albo wiesz co..? Mam lepszy pomysł.. <Funk podniósł JTG na barki i wyniósł z gabinetu prezesa, prawdopodobnie na ring>
Mike Wiater: <Parsknął śmiechem> A Ty Shad, masz walkę z kimś wyjątkowym. Tak się składa, że nie mam rywala dla..a, sam zobaczysz..
Shad: Szefie, naprawdę..
Mike Wiater: Radzę Ci się porządnie przygotować, Twoja walka jest zaraz po tej Terry'ego.

Shad opuścił gabinet Mike'a a my przenosimy się na ring.

Singles Match
Terry Funk vs. JTG

Wściekły Funk kazał sędziemu rozpocząć pojedynek, członek Cryme Tyme był jednak wciąż mocno oszołomiony, po kilku chwilach się podniósł i Funk ruszył do akcji. Wyniósł od razu rywala pod Piledriver i.. wykonał swoją akcję pin: 1.. 2.. kickout?! Nie! Funk przestał pinować, JTG kmpletnie nie jest zdolny do walki. Funk, dokłada rywalowi kolejny Piledriver i zakłada Sleeper Holda! Sędzia od raz przerywa pojedynek, zwycięzca moze być tylko jeden.. Po wszystkim wściekły jeszcze Funk wraca do stolika komentatorskiego i siada obok rozbawionych: Lawlera i Strikera.

Terry Funk: <Ciężko oddychając> Co Wam tak się mordy cieszą?
Matt Striker: JEsteś w dobrej formie..
Terry Funk: Ta walka powinna dalej trwać, ten sukinsyn nie odklepał!
Jerry Lawler: Mogłeś mu zrobić naprawdę krzywdę, Funker!
Terry Funk: A myślisz, ze o co mi chodziło?!
Matt Striker: My witamy starego, dobrego Funka i.. przejdźmy do drugiej walki.

Singles Match
??? vs. Shad

Światła na hali przygasły i po chwili mogliśmy usłyszeć Ten theme song! Zawodnik został przywitany ogłuszającym cheerem! Walka zaczęła się od siłowej przewagi Shada, po chwili jednak Punk zsykał przewagę kopiąc rywala po nogach i wykonując ośmieszające slapy. Shad próbował coś w tej walce jeszcze wskurać ale na niewiele się to zdało, Punk był o klasę lepszy. Kontrował, wyprowadzał akcje, fanom spodobała się zwłaszcza słynna kombinacja kopnięć i uderze zakończona High Kickiem! Pin: 1.. 2.. kickout! Punk wstał i wszedł na narożnik i mamy.. elbow Drop! Chybiony! To szansa dla Shada który czeka aż Punk się podniesie i mamy.. potężny Lariat! Shad poczuł, że może towygrać, teraz to on wchodzi na narożnik ale dopada go Punk! Shining Wizard dla Shada ktory jest wyraźnie oszołomiony na narożniku, Punk wchodzi na drugą linę i czy to będzie Pepsi Plunge?! TAK JEST! Pin: 1..2.. 3! Punk puszcza oczko do Terry'ego Funka i wstaje, schodzi z ringu i podchodzi do stolika komentatorskiego, podaje rękę Funkowi i.. odbiera mikrofon od konferansjera! CM Punk wchodzi już do ringu i przykłada mikrofon do ust.

CM Punk: ... <Rozgląda się po trybunach, zachęca fanów do głośniejszego cheeru> ...

Po kilku chwilach przykłada palec do ust jakby chciał uciszyć fanów i.. upuszcza mikrofon odchodząc bez słowa! Na hali słyszymy głośny heel heat ale zawodnik nic sobie z tego nie robi, z uśmiechem opuszcza arenę!

Przenosimy się znów na zaplecze gdzie widzimy Jacka Evansa rozciągającego się przed swoim pojedynkiem - walką wieczoru. Po chwili podchodzą do niego.. Homicide i Mistico, Evans jednak ich ignoruje.

Homicide: Spójrz się tu! Dzisiaj zostaniesz pokonany po raz drugi, udowodnię że to ja jestem najlepszym materiałem na mistrza tej federacji!
Jack Evans: Mistrza? Jesteś tu drugi tydzień i myślisz o mistrzostwie? Zejdź na ziemię.
Homicide: Myślisz, że nie zrobię wrażenia na prezesie?
Jack Evans: Myślę, że po prostu za dużo gadasz a za mało skupiasz się na rzecach ważniejszych.
Homicide: Jesteś pewny siebie.
Jack Evans: A nie powinienem? Odejdź stąd..

Homicide spojrzał groźnie na Evansa i popchnął go barkiem jak odchodził.

Jack Evans: Hej, Homicide, patrz na to..

Evans wysłał w stronę Meksykanów środkowy palec, tamci jednak nie zareagowali.. Wracamy do komentatorów.

Matt Striker: Przed nami walka wieczoru!
Jerry Lawler: Mistico i Homicide vs. Matt Sydal i Jack Evans! Będzie gorąco, będzie się działo!
Terry Funk: ...
Matt Striker: Co jest, Terry?
Terry Funk: Jeszcze raz mnie o to zapytaj a utracisz łączność, nie mówię tu tylko o przewodach..
Jerry Lawler: Panowie w świetnych nastrojach, to przejdźmy do walki!

Tag Team Match
Homicide & Mistico vs. Jack Evans & Matt Sydal

Walka obfitowała w wiele efektownych akcji, głównie ze strony Evansa i Sydala. Mistico również hożo pomykał w ringu, Homicide natomiast miał znaczną przewagę siły między zawodnikami. Po kilkunastu minutach widzimy jak Evans i Mistico leżą w środku ringu chcą zmiany, obaj zwodnicy czołgają się do narożników i udaje im się to! Do ringu wskakuje Sydal i Homicide, od razu się na siebie rzucają, obaj się obijają i przewagę zyskuje Homicide, popycha on Sydala na liny i dokłada potężny Big Boot który wyrzuca Matta z ringu! Homicide zmienia się z Mistico, ten wpada do ringu, odbija się od lin i pięęęękny Suicide Dive poza ring! Mistico się podnosi i łapie za głowę Sydala, wrzuca go do ringu po czym mamy kolejną zmianę, Homicide wchodzi do ringu i mamy przygotowanie pod Cop Killah, wynosi on rywala, Sydal w ostatniej chwili się jednak przerolował, ląduje na nogach i mamy Reverse DDT! Cóż za tempo walki! Szybka zmiana z Evansem, ten czeka aż Meksykanin się podniesie i mamy Tornado Kick dla Meksykanina! Pin: 1..2.. kickout! Mistico wbiega do ringu ale szybko zajmuje się nim Sydal który wyrzuca ex-Sin Carę z ringu, tam zawodnicy walczą a w ringu Evans wchodzi na narożnik i będzie 630 Splash?! Homicide się podnosi i wchodzi na narożnik, otrzymuje jednak Tornado DDT z narożnika! Co za akcja! Nie ma pinu, Evans szybko wskakuje na narożnik i 630 Splash!! Fani zachwyceni, po chwili Prince of Parkland zmienia się z Sydalem który wrócił na apron, wchodzi on również na narożnik i Shooting Star Press! Pin! 1.. 2.. 3! Koniec!

Na moment przenosimy się jeszcze na parking gdzie widzimy Mike'a Wiatera rozmawiającego przez telefon.

Mike Wiater: Tak, jesteś tu na pewno mile widziny.. tak, do zobaczenia na następnej gali.. Myślę, że jak Cię zobaczy to wreszcie zacznie gadać.. Do zobaczenia.

Mike przestaje rozmawiać a gala schodzi z anteny.

#2 2014-07-11 17:42:39

Cytryn

Administrator

Punktów :   

Re: NWA Fight Night #2

Funk - tym razem jakoś tak poprawnie politycznie, ale wcześniej czytałem galę, więc wiem, że będzie lepiej

+ Shad i JTG <3 genialny segment

A jednak pojawia się Daniels xDDD

+ kontynuacja tego co było wcześniej. Kolejny wielki plus gali za to co zrobił Funk.

+/- Punk za bardzo przypomina mi Jericho powracającego, ale tym razem jest to od początku heelowskie. Póki co czekam jak się to wszystko rozwinie, ale bardzo na to liczę.

+/- słaby Homicide, ale za to dobry Evans, zrównoważyli się w tym segmencie. Wiem, że Evans i Sydal wygrają i na pewno zasłużenie.

+ znowu plus za Funka

I na koniec Wiater załatwia kogoś, kto zrobi porządek z Punkiem. Sytuacja także na plus.

5/6, bo trochę krótko, by uzyskać szóstkę, ale gala w zasadzie ma same mocne punkty. Dobra robota.

#3 2014-07-12 22:00:07

BigBadLeviathan

Administrator

Punktów :   

+ Segmenty z demolką samochodów, szczególnie w wykonaniu dwóch czarnuchów-gangsterów, do których to pasuje - to jest to co uwielbiam. Zniszczyła mnie końcówka i ta pomyłka. Beka.

+ Daniels vs. Kenta - wynik i walka na plus.

+ Funk mnie rozpieprza i jest najjaśniejszym punktem Twoich gal, Michale. Nie spierdol tego.

+ Funk vs. JTG, mały plusik, za Funka.

/ Cała sytuacja wokół Punka nawet spoko, ale żeby się to nie skończyło jak z Jericho - nie dość, że słabe to było jeśli o niego chodzi, to jeszcze ciągnęło się to zbyt długo (miesiąc!).

/ Jakby Homicide nic nie mówił wyszło by o wiele lepiej. Powinien być bardziej meksykańsko-gangsterski moim zdaniem. Evans spoko.

+ Hoże pomykanie na propsie. Evans z Sydalem wygrywają, bez zaskoczenia.

+ No i Wiater kołujący kogoś do rozwiązania języka Punkowi, oby w nast. odcinku się to skończyło.

7,5/10.

#4 2014-07-17 10:26:21

Dżewo

Administrator

Punktów :   

* Matko kochana Funk kradnie show za każdym razem jak się pojawia, nawet jak nic nie mówi to i tak gniecie jądra razem z cytoplazmom (przyglądaj się pan panie Ziggler)

*Sytuacja z Punkiem, fajnie jest to prowadzone od samego początku.

*Czarnuchy, burdel niczym w szatni Korony Kielce...chuligani. Zachować się nie potrafią. Ogólnie przyjemna seria segów z murzynkami.

*Pojawienie się Danielsa za to plusik, chociaż wolałbym jego wygraną niż KENTY

*Homicide strasznie się rzuca i pewnie prędzej czy później dostanie ten swój pas. Powtórzę po Leviathanie, więcej esse, hommie itp.

*Teraz kto zmusi Punka do gadania. Intuicja i to, że Punk wraca to swoich Indysowch korzeni (Pepsi Plunge, Miseria Cantare, koalicja z Cabaną) podpowiada mi kogoś z przeszłości Punka na scenie niezależnej...Raven? Chyba, że przyjdzie Colt i zmusi go do gadania.

8,5/10

#5 2014-07-20 14:27:35

Philipsiak

Nowy użytkownik

Punktów :   

"Face-lifting, czarnuchu!" <3 Taaaaaaag <3 Świetny segment, trochę humorystyczny i bardzo fajnie zostało to rozpisane, chociaż trochę dziwne, że JTG tag praktycznie za nic od razu chciał zdemolować auto Wiatera.

"To potrzymaj mi kurwa piwo.. i słuchawki!" to "kurwa" brzmi tu tag genialnie, że aż się zacząłem śmiać sam do siebie przed kompem.

Klon przegrał

Hahaha, Funk jest przegenialny. <3 Kolejny naprawdę bardzo fajnie rozpisany segment, chociaż... 70-latek w ringu?

CM Punk ma przejść heel turn w dokładnie taki sam sposób jak Y2J w WWE? Nie do końca podoba mi się takie dokładne przekopiowywanie tego co widzieliśmy niedawno.

Niby krótka rozmowa, ale w mojej opinii wypadła całkiem fajnie. Podoba mi się Evans... W sensie jako zawodnik.

O! I takie końcówki gal to ja lubię. Aż chce się czekać na następną galę.

Ogólnie bardzo fajna gala. Chyba troszkę dłuższa niż ta poprzednia i dobrze. Szkoda tylko, że tag właściwie to nie zarysowują się jakieś większe konflikty, nie ma nic o pasach, ani w ogóle. No i nie podoba mi się to co dzieje się z Punkiem. 4+

Stopka forum

RSS